Ta vare på de eldre

 

Jeg kom bort til denne artikkelen i dagensbeste.no og dette var så rørende at jeg tenkte dette må jeg dele her, viktig at mange lese det og tenke på sine foreldre, besteforeldre, de familiemedlemmene som er alene på gamlehjem, sykehjem og venter på noen kjære og kjente ansikt skal komme innom døra, husk å besøke dem så ofte du kan. 

Jeg bor selv langt unna mine foreldre og kjære og skulle ønske jeg kunne være sammen med dem og ta vare på dem slik de har alltid gjort for meg. Livet er altfor kort :-(

Den gamle damen dør på gamlehjemmet. Da finner personalet en lapp som rører alle til tårer! 

 Elisabeth A /  

Hver dag dør tusenvis av eldre på gamlehjem. 

Mange venter ivrig på besøk eller bare en telefonsamtale fra sin familie. Men ofte er vi alt for opptatte av oss selv til å sette av tid til det.
I slutten av livet etterlater mange eldre livet med en bitter følelse av ensomhet.

Sykepleierne på dette gamlehjemmet så den gamle, skrøpelige kvinne som en bitter dame der hun lå og ventet på sitt siste åndedrag.

Etter hun gikk bort ryddet personalet kvinnens rom og det var da de fant noe som rørte dem til tårer, men som også fylte hjertet deres med anger.

I skapet lå et dikt, skrevet ned av kvinnen som hadde gått bort:

gammeldamedikt

Ta aldri våre eldre for gitt. De lever og kjenner, akkurat som du og jeg. I hver gammel kropp forblir det en sjel som er ung, selv om alle organene ikke samarbeider på samme måte som de pleide.

Bær med deg ordene fra denne gamle kvinnen når du ser en eldre person, og behandle hun eller han med respekt og verdighet.

#familie #eldre #besteforeldre #foreldre #sykehjem #gamlehjem #mor #far #trist #rørende #gammel #livet #sorg #glede #barn

Bildene og tekst er hentet fra dagensbeste.no

 

http://www.dagensbeste.no/2016/09/08/den-gamle-damen-dor-pa-gamlehjemmet-da-finner-personalet-en-lapp-som-rorer-alle-til-tarer/


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits